5 tips för din annonsering på Google Ads

5 tips för Google Ads

Att annonsera på Google kan vara ett bra sätt att marknadsföra ditt företag och nå ut till nya kunder. Här är bjuder vi dig på 5 tips om hur du kommer igång med Google ads:

Våra tips

1. Kom fram till en målsättning

Vad vill du uppnå med dina Google-annonser? Vill du öka varumärkeskännedom, driva trafik till din webbplats eller generera fler potentiella kunder? När du väl har koll på din målsättning kan du skapa kampanjer som har större chans att lyckas och bli lönsamma.

2. Sökordsanalys

Sökord är de ord och fraser som människor använder för att söka efter produkter och tjänster online. Att välja rätt sökord är avgörande för att lyckas med Google-annonser.

Använd verktyg för sökordsanalys, t.ex. Googles egen sökordsplaneraren för att hitta sökord som är relevanta för ditt företag och som kan leda trafik till din webbplats.

3. Skriv en effektiv annonstext

Dina annonser på Google måste vara välskrivna och relevanta för dina sökord för att bli lönsamma. Lägg ner tid på att skapa en effektiv annonstext som innehåller dina sökord och som är anpassad utefter din/dina målgrupp/målgrupper.

4. Skapa dina kampanjer

När du har kommit fram till målsättningar, gjort en sökordsanalys och skrivit en effektiv och relevant annonstext är du redo för att skapa din Google Ads-kampanj. 

Du måste skapa separata kampanjer för vart och ett av dina mål och sedan skapa annonsgrupper inom dessa kampanjer. Varje annonsgrupp bör innehålla några, till varandra, relaterade sökord.

5. Håll koll på dina resultat

Annonser på Google kan vara ett bra sätt att nå ut till nya kunder och få ditt företag att växa, men det är viktigt att övervaka dina resultat för att säkerställa att dina kampanjer blir lyckade och med det lönsamma.

Håll ett öga på din klickfrekvens, konverteringsgrad och andra mätvärden för att mäta resultatet av dina Google Ads-kampanjer.

Kontakta oss för hjälp med Google Ads