Vad kostar SEO?

Här kan du bläddra bland sidans innehåll:

1.Vad betalar du för?
2.Vad kostar SEO?

Vad betalar du för?

Först och främst innan vi går igenom vad SEO kostar så går vi lite snabbt igenom vad SEO är för något för att du överhuvudtaget ska ha en aning om vad det är du betalar för. 

SEO är förkortningen för Search Engine Optimization, vilket på svenska blir sökmotoroptimering. SEO handlar om att optimera en webbplats för att den ska ranka högre i sökmotorernas organiska (icke-betalda) sökresultat för relevanta sökfraser. Det finns ett väldigt stort antal faktorer att ta hänsyn till när man ska optimera en webbplats och det tar tid.

Men när en webbplats rankar högre i sökresultaten drivs det in mer trafik till webbplatsen, vilket leder till fler kunder, högre intäkter och ökad synlighet digitalt. SEO är dessutom, i de flesta fallen, den absolut mest lönsamma marknadsföringsmetoden.

Vad kostar SEO?

Priser kan såklart variera men spannet brukar ligga på mellan 10 000-50 000 kr i månaden beroende på hur omfattande arbetet är och upplägget.

Först och främst så bör det nämnas att SEO inte är någon engångsinsats eller ett statiskt arbete. Det krävs ett kontinuerligt arbete för att nå bästa möjliga resultat. Därför är det också vanligt med någon form av månadsvist avtal.

Oftast börjar man ett arbete med en analys och därefter när man har identifierat vad det är som behövs göras så kan man ta arbetet vidare och lägga en strategi.

Vi på Tactical Digital börjar alltid med en analys för att identifiera vad som bör göras, därefter arbetar vi oftast efter någon form av löpande upplägg – det kan gälla en period om 4 månader i taget men också året runt. Vi gör maximalt arbete efter din budget. 

Vi utför även mindre punktinsatser så som sökordsanalyser.

Vill du veta mer?